Slakteri
Siljanhjort har et moderne slakteri som er godkjent av mattilsynet. Slaktehall har 2 vinsjer, skinnavtrekk, knivsterilisator (2-kniv system) varmt (85 grader) og kaldt vann, og rullebane med vekt. Vi har 2 kjølerom med kapasitet på 8000 kg, rullebane og elektronisk overvåkning av temperatur. Nedskjæringsavdeling med vinsj, skjærebord, sag, kvern, vakumeringsmaskin, vekt og etikettmaskin. Fryserom og kjølerom for ferdigvarer. Det er rutinebeskrivelser på bruk av alle rom og alt utstyr. Under er listet opp Rutinebeskrivelser og prislister for jegere og jaktlag (trykk på hver linje så kommer du til beskrivelsen) : Rutiner for levering av vilt til Siljanhjort Egenerklæring, Matkjedeinfo, skal følge alle dyr I tillegg til slakting, kontroll, mørning og partering/pakking av egne dyr (Våre oppdrettshjorter), kan vi tilby følgende: Prisliste Siljanhjort høsten 2024 Slakteri: Dyr leveres normalt ferdig flådd og klargjort for inspeksjon med indre organer. Men, vi kan også flå/klargjøre for kontroll Vomskutte dyr, eller dyr tilgriset med vom/tarm godkjennes ikke og tas ikke i mot. Etter avtale kan lokale jaktlag benytte slakterommet til flåing og klargjøring. Dette er gratis. Mørning, partering og pakking. Det måles PH verdi på kjøttet ved ankomst, og ved skjæring. Stressa dyr får ikke PH fall (ned mot 4,5- 4,9) og anbefales ikke som ordinær konsum-/salgsvare. Kan være greit råstoff til kverna kjøtt-karbonade, hamburger , etc.
Alle priser er eks mva, (25%) Informasjon til storfe bønder:; Slakting og skjæring av storfe hos Siljanhjort Versjon 1 -august 2024 Siljanhjort har tidligere hatt godkjenning for nedskjæring av alle klauvdyr. Fra juni 2024 har vi også godkjenning for slakting av storfe. Vi er derfor stolte av å kunne tilby både slakting og nedskjæring av storfe. Slaktingen vil følge gjeldende regelverk, og kjøttkontrollveterinær fra Mattilsynet vil alltid være tilstede ved slaktinga. Innmelding og transport Vi vil planlegge slaktedager i samarbeid med Mattilsynet. Ved ønske om å slakte storfe hos oss, meldes dette inn på mail til [email protected]. Vi vil fylle opp kapasiteten på slaktedagene fortløpende. Her gjelder førstemann til mølla. Vi gir tilbakemelding om planlagt slaktedag så fort dette er bestemt., senest 2 uker før aktuell dag. Vi ønsker beskjed så fort som mulig om planlagt slakting ikke lengre er aktuelt. Før slakting må vi sende matkjedeinformasjon til Mattilsynet. Omtrent én uke før slaktedato vil vi derfor be om informasjon om dyrene som skal slaktes. Vi henter også ut informasjon fra Animalia. Det er i utgangspunktet ikke mulig å endre hvilke dyr som skal slaktes etter dette. Dette må i så fall avklares med Mattilsynet før inntransportering. Vi tar ikke ansvar for inntransporten av dyr til oss. Det er tillatt å transportere egne dyr inntil 50 km uten transportørgodkjenning hos Mattilsynet. Ved hendelser på transporten som fører til at dyr dør eller ikke kan godkjennes av Mattilsynet, tar ikke Siljanhjort ansvar for dette. DebioFor økologiske dyr må produsenten sende kopi av oppdatert Debio godkjenning. Vi plikter å kontrollere dette for hvert eneste økologiske dyr, dette er et absolutt kravsom vi må følge for å opprettholde vår Debio-godkjenning. Ankomst Vi blir enige om tidspunkt for slakting på den planlagte slaktedagen. Vi har forståelse for at dette er transport av levende dyr og at uforutsette ting kan skje, slik at transporten blir forsinket. Vi ber likevel om at det beregnes god tid, slik at vi unngår forsinkelser i slakteriet. Vi vil anvise hvor dyrene skal lastes av ved ankomst. Ved spesielt vanskelige kjøreforhold, kan vi bruke traktor til å kjøre dyretransporten helt fram til slakteriet. Dersom det er mer enn to dyr med på transporten, kan det være nødvendig å la noen dyr stå igjen på tranpsporten til vi har plass til å ta imot disse. Slakteprosessen Dyrene blir bedøvd, avlivet og slaktet i henhold til regelverket. Skrottene veies etter at skinn, bein, hode og innvoller er tatt ut. Denne vekta er utgangspunktet for prising av slakting, nedskjæring, avfallshåndtering og kjøttkontrollgebyr. Vi tar i utgangspunktet ikke vare på noen biprodukter for produsenten. Ved spesielle ønsker kan dette avtales på forhånd. Nedskjæring Etter slakting blir dyrene hengende på kjølerom i omtrent 10 dager. Standard nedskjæring inkluderer følgende stykningsdeler:
Kjøttet levers i pappkartonger. Vi kan lage pakker på ønsket antall kilo med ulike stykningsdeler ved ønske om dette. Alle pakkene veiens og merkes med Siljanhjort sine etiketter. Vi har ikke mulighet til å ha andre logoer på disse etikettene, men kan skrive en tekst om hvor dyrene er fra og at de er slaktet hos Siljanhjort. Ved ønske om egne logoer må dette bestilles som egne etiketter og festes på pakkene selv. Prisene på de ulike stykningsdelen er satt til en standard hos oss. Disse kan justeres etter ønske, men vi ser oss da nødt til å ta betalt for dene jobben.(ca ½ times arbeid) Vi er Debio-godkjente og kan merke økologisk kjøtt med Debio-merke. Utlevering Vi har begrenset kjøle og frysekapasitet. Vi ønsker derfor at kjøttet hentes ferskt hos oss, kort tid etter nedskjæring. Ved spesielle avtaler kan vi fryse inn kjøttet. Vi tar da en leiepris for bruk av fryserom. Vi understreker at datostemplingen på pakkene gjelder fryst vare. Vi tar ikke ansvar for eventuelle kvalitetsfeil på kjøtt som blir fryst inn seint, eller som selges ferskt. Priser (2024) Prisene beregnes ut ifra vekta på skrotten etter slakting. Alle priser er eksklusiv mva.
|
Stempling av dyr v.Mattilsynet
|